Kundtidningar


Varför ska man ha en kundtidning? Ja, först kan vi konstatera att det inte behöver vara en pappersprodukt. Ett alternativ som blir allt vanligare är att göra en digital version som är blädderbar alternativt att skicka ut den i pdf-format. Det gäller dock att bestämma sig för vad syftet är redan från början.

Men viktigast av allt med en kundtidning/personaltidning (eller vad man nu vill göra för tidning) är att ge den en själ. En röd tråd. En tidning ska göras för läsaren och inte för avsändaren. Det är inte alltid enkelt att förklara för det företag som ser sin kundtidning som ett reklamblad.

Problemet är konkurrensen. Din tidning konkurrerar med alla andra tidningar som ges ut. Dina kunder köper tidningar och får tidningar från många olika håll. Merparten av dem är kommersiella tidningar. De är också dina konkurrenter om läsarens tid.

Därför måste en kundtidning engagera och locka till läsning. Självklart ska du förmedla de budskap du vill få ut. Du vill få ut information om ditt företag och era produkter. Men det måste förpackas på ett sätt som gör att läsaren faktiskt orkar ta sig igenom och ta till sig texer och bilder.

Distribution kan ske på flera olika sätt. Direkt till kundregister via postutdelning, adresserad till utvalda företag ur branschregister eller som bilaga till någon annan tidning.

Dahlgren Communications har lång erfarenhet av kundtidningsproduktion åt krävande kunder. Med hjälp av vårt nätverk kan vi erbjuda alla typer av tidningar och olika delar i kedjan (text, layout, projektledning etc). Vi har jobbat med alltifrån tabloid till limbundna böcker och upplagor från ett par hundra till över 150 000 exemplar.

Funderar du på en tidning? Ta kontakt så kan du få några tips.

Leave a Reply